Dieze

Sonrise in Dieze – gemeente zijn in de wijk

Al zes jaar wordt er tijdens de zomer in het Park de Hogekamp gesport door een team van Sonrise sporters. Sonrise is een terugkerend sportproject waarbij jongeren een week lang van maandag tot en met vrijdag met kinderen en tieners optrekken in de wijk. Dit jaar zal dat zijn van 6 juli tot en met 10 juli.

Er wordt door het Sonrise team sporttraining gegeven in diverse sporten en er worden wedstrijden georganiseerd. Door deze activiteiten wordt er gebouwd aan relaties met de kinderen en tieners. Deze sporters delen hun geloof in daden door tijd te maken voor de tieners, te luisteren en plezier met ze te hebben. Maar ook in woorden wordt het evangelie van Jezus gebracht. Tijdens pauze momenten worden er getuigenissen gegeven of worden er dramastukken opgevoerd. Daarnaast worden er gesprekken aangeknoopt tijdens of bij het sporten.

Het middagprogramma (14:00-16:00u) is voor de kinderen van 6 tot 12 jaar. Het avondprogramma (19:00-21:00u) is voor de tieners van 13 plus bedoeld.

Op donderdagavond wordt er ook een barbecue georganiseerd voor alle kinderen, tieners, sporters, ouders en wijkbewoners. Het is een mooi moment van ontmoeting. Ook tijdens dit gezellige samenzijn is er een sporter die een getuigenis aflegt.

Dit project wordt ondersteund door de VEG en de Grote Kerk Gemeente. Zij zijn de organiserende kerken. Dit houdt onder andere in dat zij zorgen voor de sporters tijdens deze week. Er zijn gastgezinnen nodig, kokers, middelen en support op het veld.

Sinds drie jaar werkt Youth for Christ Zwolle nauw samen met het Sonrise Project en deze kerken.  Samen willen zij proberen om het niet alleen één week te laten zijn waarin wij present mogen zijn voor de tieners, maar het hele jaar door. Dat gebeurt nu door tweewekelijks aanwezig te zijn met een pannakooi in het park, een meidenclub enmaatjeswerk. Een beweging in de wijk die het hele jaar door voelbaar en zichtbaar is. Bouwen aan Gods Koninkrijk, heel dichtbij, getuigend en praktisch.

U bent van harte uitgenodigd om die beweging te komen versterken.  Dat kan in die week, maar ook het hele jaar door.

Dat kan door te komen kijken op het veld wanneer de sporters aan het sporten zijn, of de tieners uit de wijk aan te moedigen of met hun ouders een gesprekje aan te knopen.

Wilt u hier meer over weten dan kunt u contact opnemen met Harry ten Ham (hrtenham@gmail.com).

Meer informatie:

  • www.grotekerkgemeente.nl
  • www.vegzwolle.nl
  • www.yfczwolle.nl

De locatie waar gesport wordt is Park de Hogenkamp.
Grotere kaart weergeven